Selasa, 29 Mei 2018

Pes Nasi Arab dan pes lauk keluaran Arabian Kitchen

Dah masuk tahun ke 5 saya jual pes nasi arab ni. Rugi tak cuba. Senang cara masak, amat sedap & harga mampu milik. Didatangkan bersama dengan beras basmathi berkualiti.
Kalau nak jamu tetamu, ahli keluarga atau kawan-kawan yg datang berbuka puasa pes nasi arab ni mesti jadi pilihan.
TAK PERLU nak menumis atau tambah sebarang bahan perasa. Tambah air je ikut sukatan yg diberi. Semua dah cukup dalam pes nasi ni. Nak mudah lagi, lauk boleh di masak sekali dengan nasi (tanam dlm nasi). Lauk akan jadi lebih lembut & lebih berperisa. Serius sedap!!
Baru hari kesembilan puasa dah lebih 1000kg @ 2000 pek nasi arab ni terjual. Nak raya nanti lagi banyak order sebab masing-masing nak bawa balik untuk makan masa hari-hari terakhir masa berbuka puasa dengan keluarga. Ada juga yg nak jadikan hidangan istimewa di pagi raya atau sebagai menu istimewa untuk tetamu yg datang beraya.
Untuk tempahan klik terus link ke whatsapp saya di bawah. Ready stock!!
FREE DELIVERY untuk pelanggan-pelanggan di kawasan Putrajaya, Dengkil, Bangi, Cyberjaya, Kajang, Puchong, Serdang, Seri Kembangan, Bandar Saujana Putra & kawasan sekitar. Untuk kawasan lembah klang yg jauh-jauh boleh kumpul order & saya boleh hantarkan (tertakluk kpd jumlah order).
Atau boleh dapatkan dari ejen saya di Melaka, Perak (Parit, Bota, Seri Iskandar & batu gajah). Whatsapp saya untuk dapatkan nombor mereka. Untuk yg luar kawasan saya boleh kurier menggunakan pos laju tetapi anda perlu tanggung kos pos laju.

Klik disini & mohon like page fb www.facebook.com/pesnasiarabyemenimendhi








Selasa, 6 Jun 2017

Viral! Viral! Viral!


Alhamdulillah. Permintaan untuk Pes Nasi Arab Yemeni mendhi keluaran Arabian Kitchen terus meningkat setiap hari. Rasa dan kualiti yang setanding dengan restoran-restoran Nasi Arab terkemuka & cara penyediaan yang amat mudah (tak perlu menumis atau tambah sebarang bahan perasa. Hanya perlu tambah air je mengikut sukatan yang telah diberikan) & siap untuk dihidangkan. Masa untuk menyediakannya pun tak lama. Lebih kurang 30-45 minit dah siap satu hidangan.

Harganya juga berpatutan.  Jauh lebih murah lagi berbanding jika anda makan di restoran-restoran nasi arab. Semua Pes Nasi Arab keluaran Arabian Kitchen ini didatangkan bersama dengan beras basmathi & harga yang dinyatakan termasuk sekali dengan harga beras basmathi.Bagi pes nasi arab yemeni mendhi ianya terdapat di dalam 2 pek :

  1. Pek 1/2kg beras basmathi + Pes Nasi Arab Mendhim = RM18 ( boleh dimakan 5-6 orang)
  2. Pek 1kg beras basmathi + Pes Nasi Arab Mendhi = RM32 (boleh dimakan 10-12 orang)
Untuk tempahan atau sebarang pertanyaan anda boleh terus whatsapp kami. klik sahaja no telefon di bawah tanpa perlu anda untuk save nombor telefon kami terlebih dahulu.

call/sms/whatsapp 017-5984789  (faiz) atau 017-5949008 (syura)



#pesnasiarab
#pesnasiarabarabiankitchen
#sykreatifniaga


Khamis, 30 Mac 2017

TUTORIAL CARA MEMASAK MENGGUNAKAN PES NASI ARAB ARABIAN KITCHEN

  1. ~ Pek 1/2kg Pes nasi Arab Yemeni Mendhi
    ~ Sukat beras mengikut pot yang anda nak guna
    ~ Jika beras 4 pot air pun mesti 4 pot. Jangan lebih atau kurang.
  2. ~ Basuh beras yang telah direndam & toskan
  3.  
    ~ Masukkan air ke dalam periuk ( kalau nak masukkan terus ke dalam rice cooker pun boleh ) mengikut bilangan pot beras tadi & didihkan.
  4.  
    ~ Sementara nak tunggu air tadi didih,, basuh ayam & toskan.
  5.  
    ~ Pek Pes Nasi Arab yemeni mendi. Ada Pes & Pewarna.
    ~ JANGAN gunakan pewarna lagi. Pewarna hanya akan digunakan selepas nnasi masak.
  6.  
    ~ Masukkan Pes ke dalam air yang mendidih tadi & kacau supaya pes tak berketul-ketul.
    ~ Kemudian masukkan ayam yang dah di basuh tadi.
  7.        
    ~ Masak ayam hingga 3/4 masak. & kemudian pindahkan ayam + air ke dalam rice cooker.
    ~ Kemudian masukkan beras yang dah di basuh tadi (bagi yg gunakan rice cooker dari awal anda terus masukkan beras je ke dalam rice cooker bersama ayam + air tadi).
  8.  
    ~ Selepas nasi dah kering, masukkan pewarna (seperti gambar no 5). Buat bentuk bulatan.
    ~ JANGAN gaul dulu. Tutup balik rice cooker 2-5 minit kemudian baru gaulkan untuk mendapatkan struktur nasi yang bewarna warni seperti di dalam gambar.

  9. ~ Hias mengikut kreativiti anda & sedia untuk dihidangkan.



* Ayam tadi kalau tak nak masak dengan nasi pun boleh. Aelepas anda rebus ayam dengan air + Pes keluarkan ayam. Ayam ni boleh bakar dalam pemanggang ajaib. Tak Perlu Bakar lama2 sebab ayam ni dah rebus. Bakar untuk dapatkan warna keperang-perangan.
* Kalau nak lagi sedap hidangkan bersama gulai dalca. Masukkan kentang , Terung dan carrot dah memadai.
* Jangan lupa untuk hidangkan bersama sos. Resepi sos untuk ayam ada diberi dekat muka depan pes. Kalau nak resepi paling senang blend 4 biji tomato, 10 biji cili api & sedikit garam. Dah siap. Untuk yang nak masak dulu sos ni lepas di blend pun boleh.



















Selasa, 28 Mac 2017

PES NASI ARAB KELUARAN ARABIAN KITCHEN

Assalamualaikum

Jom masak Nasi Arab menggunakan Pes Nasi Arab keluaran Arabian Kitchen.
** TAK PERLU menumis, tambah garam atau sebarang bahan perasa yang lain.
** Cara memasak yang mudah. Hanya perlu tambah air je mengikut sukatan yang telah diberikan (cara penyediaan disediakan di muka hadapan Pes).
** Di jual dalam satu set bersama Beras Basmathi berkualiti.
** Harga yang mampu milik & sangat menjimatkan berbanding jika makan di restoran2 nasi arab.
** Rasa yang di jamin sedap & setanding dengan Restoran2 Nasi Arab terkemuka. Terjual lebih 300kg setiap bulan & hampir 2 tan menjelang bulan ramadhan.
** Terdapat beberapa jenis Pes Nasi Arab :

1) Pes Nasi Arab Yemeni Mendhi
     a) Pek 1/2kg Beras Basmathi + Pes Nasi Arab = RM18
          (boleh dihidangkan untuk 5-6 orang dewasa)
     b) Pek 1kg beras basmathi + Pes Nasi Arab = RM32
           (boleh dihidangkan untuk 10-12 orang dewasa)

2) Pes Nasi Arab Mesri Bukhori
     ~ 1/2kg beras basmathi + Pes bukhori = RM20
           (boleh dihidangkan untuk 5-6 orang dewasa)

3) Pes Nasi Arab Qatari Majboos
     ~ 1/2kg beras basmathi + Pes Majboos = RM20
           (boleh dihidangkan untuk 5-6 orang dewasa)

4) Pes Ayam Masak Merah = RM15
     ~ Untuk penyediaan 1kg ayam

5) Pes Rendang = RM16
     ~ Untuk penyediaan 1kg ayam atau daging

Untuk Tempahan boleh call/sms/whatsapp no di bawah atau klik terus pada nama contact di bawah :

>>>>> 017-5984789 (faiz) >>>>>
>>>>> 017-5949008 (syura) >>>>>

FREE Delivery & tiada minimum order untuk pelanggan2 di kawasan Putrajaya & kawasan sekitar.

Jom TAMBAH PENDAPATAN dengan menjadi ejen kami. Hubungi kami segera seperti no di atas.

Like & share Page Facebook : Pes Nasi Arab Yemeni Mendhi
**************************************************************








Pes Nasi Arab dan pes lauk keluaran Arabian Kitchen

Dah masuk tahun ke 5 saya jual pes nasi arab ni. Rugi tak cuba. Senang cara masak, amat sedap & harga mampu milik. Didatangkan bersama ...